
Moleculaire technieken
Moleculair gastronomie kan worden gedefinieerd als de fusie van voedselwetenschap en culinaire kunsten. Nieuwe technologieën en natuurlijke textureringsmiddelen worden gebruikt om gerechten en cocktails te ontleden, waardoor mojito bubbels, martini hapjes, balsamicoazijn parels als chocoladespaghetti kunnen worden geserveerd.
Met de producten van MOLECULE-R zijn alle culinaire mogelijkheden binnen handbereik!
Moleculaire gastronomie technieken, voedseltoevoegingen en tips:
In dit gedeelte leert u meer over de verschillende technieken van de moleculaire gastronomie, de voedseltoevoegingen evenals tips en trucs over hoe deze efficiënt te gebruiken.
Spherificatie
Eenvoudige spherificatie
Omgekeerde spherificatie
Bevroren omgekeerde spherificatie
- Natriumalginaat
- Calciumzout
Gelificatie
- Agar-agar
- Carrageen
- Gelatine
- Gellangom
Emulsificatie
- Sojalecithine
Cryogeen
- Vloeibaarstikstof
Verdikking
- Xanthaangom
Opbruising
- Knettersuiker (poping sugar)
Transformatie
- Maltodextrine
- Transglutaminase