Op werkdagen vóór 23.30 besteld = Morgen in huis

Boven de 100 euro = GRATIS BEZORGD

Molecule-R - MOLECULAIR KOKEN

Molecule-R is een merk dat afkomstig is uit Montreal (Canada). Dit merk is in 2009 door twee jonge gastronomische ondernemers, die staan voor culinaire innovaties, op gezet. Molecule-R ontwikkeld een breed scala van producten en toepassingen die zijn ontleend aan de moleculaire gastronomie, toegangelijk voor de amateur- en professionele (hobby) koks. Culiking is een van de verkooppunten in Nederland voor het merk Molecule-R. Zodat men thuis eenvoudig zoals een sterrekok MOLECULAIR kan KOKEN.

Lees hier meer...

Moleculair koken
De afgelopen jaren heeft moleculaire gastronomie (oftewel moleculair koken)een revolutie teweeggebracht in de wereld van haute cuisine, door het terugdringen van de grenzen van creativiteit. Tot nu toe was het maken van avant-garde gerechten, voor een kleine culinaire elite als amateur koks lastig om te bereiden. Dit omdat ze gewoon geen toegang tot dit soort producten. Dit is een van de redenen geweest van het onstaan van het merk Molecule-R. In 2010 hebben ze de eerste kit op de markt gebracht voor de thuis koks onder de naam Molecule-R Cuisine R-Evolution.
Daarop volgend zijn er verschillende nieuwe kit's ontwikkeld zoals de Molecule-R Cocktail kits en de Molecule-R Aroma om eenvoudig moleculair te koken. Al deze producten vind u ook in onze shop terug.

Moleculaire Gastronomie volgens Molecule-R
Moleculaire Gastronomie kan worden gedefinieerd als de fusie van voedingswetenschappen en kookkunst. Nieuwe technologieën en natuurlijke textureringsmiddelen kunnen nu worden gebruikt om gerechten en cocktails te deconstrueren, zodat u Mojito bubbles en Martini bites of balsamico azijnparels en chocoladespaghetti ‘s kunt serveren. Met de producten van Molecule-R liggen de culinaire mogelijkheden nu binnen uw bereik.

Molécule-R helpt je op weg met diverse pakketten. Zij leren je stap voor stap de kunst aan om via chemische reacties kleurrijke creaties te bekomen. Balsamicoparels op de salade, limoenschuim op je tequila shot of, wat denk je van een mojito-smaakbol die explodeert in de mond?

De moleculaire keuken - waarbij we de textuur van een gerecht volledig omvormen - bestaat uit drie extraordinaire technieken:

1. Spherification
Maak van diverse ingrediënten één grote of meerdere kleine bolletjes. Deze techniek kan bijvoorbeeld de smaak van een aperitief samenvatten in een enkele smaakbol. De presentatie is fantastisch, de smaakervaring top!

2. Emulsie
Elk type vloeistof wordt hier omgetoverd tot een licht en smaakvol schuim. De additieven zorgen ervoor dat je met de handmixer van een bepaalde substantie een consistent schuim blenden kan. Dit schuim - dat uiteraard diverse smaken kan aannemen - is de kers op de cocktail, de topping op je hapjes. Ga bijvoorbeeld voor suikerschuim op je mojito, veenbessenschuim op de Cosmopolitan, tzatziki schuimpjes op de toast…

3. Gelatinebereiding
Bij deze techniek kan je ware kunstwerkjes creëren! Met behulp van diverse tools bereid je kleurrijke spaghetti van rucolasalade, parmezaanse kaas of chocolade, maak je kaviaarbolletjes van meloen met hesp…

Wij als Culiking zijn er dan van overtuigd dat moleculaire koken dan ook niet eenvoudiger kan dan met behulp van deze kits van Molecule-R.

Scroll naar boven